Impressies bloemistenkwekerij

Groot zijn in kleinschaligheid

Tuinbouwgebied PrimAviera, Locatie Rijsenhout

Gebied van hoge kwaliteit

Het complex van De Bloemistenkwekerij wordt opgeleverd in drie fasen. De eerste fase is zo’n 10 hectare groot; daarna volgen nog een tweede en derde fase. Binnen tuinbouwgebied ‘PrimAviera’ is voldoende ruimte gereserveerd om uiteindelijk uit te kunnen breiden naar 40 hectare. Het betreft de transformatie van een gebied met verpauperd glas tot een gebied van hoge kwaliteit. Oftewel: glastuinbouwcomplexen die omgeven worden door water en groen, plekken voor recreatie, een doordachte infrastructuur, moderne voorzieningen en de toepassing van duurzame methoden voor onder andere water- en energiegebruik.

 

Uitstekende logistiek en bereikbaarheid

De Bloemistenkwekerij komt in de directe omgeving van Schiphol, gelegen aan de A4, in het midden van het land. Dat betekent zowel nationaal als internationaal , over de weg en door de lucht, uitstekende logistieke mogelijkheden.  De Bloemistenkwekerij profiteert ook van de aanleg van een nieuwe infrastructuur in het gehele PrimAviera gebied. Door goede ontsluitingswegen voor vrachtverkeer en minder verkeer op de dorpswegen gaan bereikbaarheid en veiligheid hand in hand. Tot slot wordt ook aan de fietsers en de wandelaars gedacht. Langs de nieuwe en bestaande wegen worden namelijk zoveel mogelijk vrijliggende fietspaden of –stroken aangelegd. Ook komen er enkele wandelpaden.

 

Wonen/werken

Als een kweker niet in de buurt van De Bloemistenkwekerij in Rijsenhout woont, kan hij daar uiteindelijk wel voor kiezen. Ongeveer 500 meter verwijderd van de hoofdingang van de kwekerij is een stuk grond van tachtig meter breed en een kilometer lang gereserveerd voor woningen van betrokken kwekers. Het is mogelijk om een woning te laten bouwen ter hoogte van het eigen bedrijf.

 

Voor meer afbeeldingen (PDF), zie: