Tuinbouw Primaviera - De Bloemistenkwekerij - 40 ha locatie Rijsenhout drie fasen
 
Nieuwsbrief maart 2010
 
Is de nieuwsbrief niet goed te lezen? klik dan op volgende link voor de versie op de website: http://www.bloemistenkwekerij.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief_18_03_2010.html

Beste lezer,

Commercie
Zoals besproken is bij de nieuwjaarsbijeenkomst op 1 februari jl., is de ontwikkeling en uitrol van een goed retail-concept belangrijk voor de Bloemistenkwekerij. Een belangrijk persoon in dit proces is Aart den Haan, die tijdens deze bijeenkomst kort zijn visie uiteenzette op de huidige markt en de kansen die daar liggen voor de Bloemistenkwekerij. Hij zal in samenwerking met deskundige bloemisten, veredelaars en andere betrokkenen een goedwerkend retail-concept ontwikkelen. In dat traject wordt ook samengewerkt met bloemenmerk Naturals. De doelstelling van het traject is om 1 juli het investeringsplan gereed te hebben om daarmee het retail-concept verder uit te rollen.

Directe verkoop
Ook gaat de Bloemistenkwekerij commercieel actief worden op het gebied van directe verkoop. Deze directe verkoop zal zich richten op exporteurs als Fleura/Metz en Barendsen, die zich focussen op bloemisten, en op bloemisten rechtstreeks. De producten die geleverd gaan worden, zijn producten van kwekers uit de klankbordgroep en die van de aangesloten veredelaars van de Bloemistenkwekerij. Het gaat hierbij om producten die op dit moment gekweekt worden bij de kwekers en veredelaars en die op korte termijn geleverd kunnen worden. Deze producten worden afgeleverd voordat de Bloemistenkwekerij zelf gerealiseerd is.

Naast de uitvoering van de directe verkoop is deze procedure een perfecte gelegenheid om de samenwerking tussen kwekers onderling, kwekers en veredelaars en veredelaars onderling te stroomlijnen en te optimaliseren. Op dit moment wordt al met diverse personen en partijen gesproken om dit opgestelde beleid toe te lichten. Als u het opgestelde beleid wilt opvragen of thuisgestuurd wilt krijgen, kunt u contact opnemen met Pepijn van Willigenburg of Ton Kester.

Bijeenkomst ondernemersgroep
Tijdens de bijeenkomst van de klankbordgroep van de Bloemistenkwekerij op 16 februari jongstleden is er een onderling besluit genomen over de oprichting van een BV. Er zal op korte termijn een BV opgericht worden om daarin bloemen te gaan vermarkten. Dit besluit is een goede stap verder in de richting van een concrete ondernemingsvorm en de realisatie van de Bloemistenkwekerij. Ook is dit een belangrijke stap voor de eenheid in de kwekersgroep. Met de oprichting van deze BV kunnen de commerciële activiteiten opgestart gaan worden. De uitwerking van deze commerciële activiteiten, en van de bijbehorende begrotingen in het proces, is de volgende stap in de verzorging van het financiële aspect.

Grondverwerving
Zoals op eerdere momenten is toegelicht, wordt er onderzocht of de Provincie Noord-Holland een rol kan gaan spelen in het project de Bloemistenkwekerij. Het onderzoeken van de mogelijkheid tot coöperatie zal gebeuren in samenwerking met diverse partijen uit de Greenport Aalsmeer. Dat zijn onder meer de provincie Noord-Holland zelf, de gemeenten Haarlemmermer en Aalsmeer en LTO-Glaskracht. Daarnaast nemen ook Triple Consultancy, Kester & Partners Accountancy, Rabobank Nederland en Rabobank Regio Schiphol deel in deze denktank. In diverse bijeenkomsten van deze denktank wordt uitgewerkt hoe de mogelijke rol van de provincie in deze grondaankoop concreet gemaakt wordt. De eerste bijeenkomsten zijn gepland op 18 en 29 maart.

Introductie studenten
De komende periode zullen een drietal studenten van de Haagse Hogeschool de Bloemistenkwekerij helpen met helpen met het commerciële beleid verder concreet te maken en deels te gaan voeren. Zij zijn in opleiding tot commercieel ingenieur aan de Haagse Hogeschool. In deze opleiding wordt een brug geslagen tussen commercie en techniek. Zij stellen zich hieronder kort aan u voor.

Tim Hageman
Tim Hageman “Via school ben ik in contact gekomen met dit project en ik wil de Bloemistenkwekerij graag helpen bij het verbeteren en versoepelen van bedrijfsmatige processen op het gebied van commercie. Ik ga me met name bezighouden met informatie-uitwisseling bij directe verkoop.“

Alexander Frerichs
Alexander Frerichs “Voor mij worden de komende maanden een ontzettende uitdaging, omdat ik in korte tijd veel wil leren. Dus dat maakt het werken aan dit project zeer uitdagend. Ik ga me de komende maanden bezighouden met het ontwikkelen van een methodiek om aparte verkoopconcepten te realiseren en op de markt te zetten. Ik zal zelf op basis van deze methodiek een stap zetten om de eerste stap in deze methodiek neer te zetten met hulp van de betrokken kwekers en ondernemers van de Bloemistenkwekerij.”

Paddy Siliacus
“Binnen de Bloemistenkwekerij ben ik verantwoordelijk voor een marktonderzoek op de consumentenmarkt. Hierin zal de markt voor het toekomstige bloemenmerk voor het retail-concept onderzocht worden.”

“Het spreekt ons erg aan dat de initiatiefnemers van de Bloemistenkwekerij vol passie zitten en overtuigd zijn van hun bedrijfsplan. Wij hopen dat wij daar op een positieve manier aan zullen bijdragen. Het is mogelijk dat wij de komende maanden in het kader van onze opdrachten contact met u zullen opnemen."


Als u vragen of opmerkingen heeft of op een van de bovenstaande punten samen met uw bedrijf een bijdrage wil leveren, dan vragen wij u om bericht achter te laten op: t.kester@bloemistenkwekerij.nl of p.vanwilligenburg@bloemistenkwekerij.nl Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Ton Kester op 06-54325339 of Pepijn van Willigenburg op 06-48279102

De Stichting Glashelder

 
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, meldt u dan af bij info@bloemistenkwekerij.nl