Tuinbouw Primaviera - De Bloemistenkwekerij - 40 ha locatie Rijsenhout drie fasen
 
Nieuwsbrief 15 oktober 2010
 
Is de nieuwsbrief niet goed te lezen? klik dan op volgende link voor de versie op de website: http://www.bloemistenkwekerij.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief_15_10_2010.html

Beste relatie,

Oprichting B.V.
Met gepaste trots en tevredenheid vertellen wij u, als betrokkene, dat de 'Bloemistenkwekerij B.V.' definitief is opgericht. Met deze B.V. gaan de samenwerkende snijbloemenkwekers en ondernemers zich richten op de commerciële activiteiten, waarover we u in voorgaande nieuwsbrieven hebben bericht. Ook in deze nieuwsbrief komen we daar op verschillende manieren bij u op terug.

Nationale Franchise Congres 2010
Het Nationale Franchise Congres 2010Op 30 september is er deelgenomen aan het Nationale Franchise Congres in Bunnik. Op dit congres waren talloze franchisegevers en potentiële nieuwe franchisegevers aanwezig om met elkaar te spreken over diverse vraagstukken, waar elke franchisegever tegenaan loopt. Dat is zeer leerzaam geweest.

Zo hebben we veel geleerd over het aantrekkelijk houden van de franchiseformule voor de franchisenemers. Ontzorgen en uitdagen zijn daarin beiden belangrijk. Ook het mogelijk vooraf screenen van franchisenemers werd besproken als manier om betrokkenheid van crimineel geld tegen te gaan. Het belangrijkste leerpunt is dat het hebben van eigen winkels én franchisevestigingen grote voordelen biedt voor zowel de franchisenemer als de franchisegever. Deze en andere leerpunten nemen we mee met het verder ontwikkelen van het commerciële concept.

Commerciële concept
Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief is het commerciële concept aan verschillende groepen uit de achterban van de Bloemistenkwekerij gepresenteerd. De eerste groep was de kwekersgroep. Deze groep is enthousiast, zeker over de voordelen die deze manier van werken kan bieden voor kwekers en veredelaars. Ook de manier waarop het kweken zelf onderdeel kan worden van de formule werd heel goed ontvangen, dat spreekt de groep enorm aan.

Ook aan Dick Oosthoek, directeur Akker en Tuinbouw van Rabobank Nederland, is het concept gepresenteerd. Hij stelde mee vast, dat de voordelen voor toekomstige franchisenemers / bloemisten nog goed geformuleerd moet worden, maar dat de voordelen voor kwekers en veredelaars helder zijn. Ook de concrete voorbeelden voor de winkelinrichting en het assortiment spreken hem aan.

De derde 'groep' die deze presentatie heeft gezien, is de retailwerkgroep. De leden uit deze groep hebben de input gegeven, waarmee dit commerciële concept mede mee ontwikkeld is. Daarvoor zijn we de deelnemers uit deze groep erg dankbaar. In de volgende nieuwsbrieven zullen we u verder berichten over de reacties van de andere groepen uit de achterban. In de komende periode wordt vooral verder gewerkt aan de inrichting van de winkels en de exploitatiebegrotingen van de gehele formule en die van een individuele vestiging.

Directe verkoop
Ook de commerciële activiteiten voor het huidige groothandelskanaal gaan verder. Daarin wordt in samenwerking met FloraHolland de markt geanalyseerd. Vanuit deze analyse worden potentiële partners om mee samen te werken geselecteerd. De eerste gesprekken zijn al aan de gang, zodra we daar meer nieuws over kunnen vertellen, dan hoort u dat van ons.

Een klein tipje van de sluier willen we wel voor u oplichten: de foto's van een select aantal nieuwe en niche rozenrassen van Kordes Roses zijn onderweg naar de Verenigde Staten, om voorgelegd te worden aan Frederique van der Wal. Zij zal uit deze selectie één of meerdere soorten kiezen, die opgenomen worden in het assortiment van haar eigen bloemenmerk. Ook daarover vertellen we u in de volgende nieuwsbrief graag meer.

Opmaak nieuwsbrief
Om u in de toekomst beter te kunnen bedienen van de voor u relevante nieuwsberichten, wordt er gewerkt aan een nieuwe opmaak. Daarin kunt u zelf kiezen, van welke onderwerpen u meer wil lezen en van welke onderwerpen niet. We verwachten u in de volgende nieuwsbrief de resultaten te kunnen laten zien. Heeft u hier zelf tips en ideeën over? We horen ze graag van u.

Als u vragen of opmerkingen heeft of op een van de bovenstaande punten samen met uw bedrijf een bijdrage wil leveren, dan vragen wij u om bericht achter te laten op: t.kester@bloemistenkwekerij.nl of p.vanwilligenburg@bloemistenkwekerij.nl Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Ton Kester op 06-54325339 of Pepijn van Willigenburg op 06-48279102

De Stichting Glashelder

 
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, meldt u dan af bij info@bloemistenkwekerij.nl