Tuinbouw Primaviera - De Bloemistenkwekerij - 40 ha locatie Rijsenhout drie fasen
 
Nieuwsbrief 6 juni 2010
 
Is de nieuwsbrief niet goed te lezen? klik dan op volgende link voor de versie op de website: http://www.bloemistenkwekerij.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief_06_06_2010.html

Beste lezer,

Directe verkoop
Op 17 mei 2010 kwamen bij Anthura in Bleiswijk de diverse betrokken veredelaars samen om verdere invulling te geven aan de commerciële activiteiten van de Bloemistenkwekerij. Op deze bijeenkomst is namelijk een begin gemaakt voor een ‘Pilot’ voor samenwerking met Cash & Carry’s van Fleura-Metz. Dit met de bedoeling noviteiten beter onder de aandacht te brengen, beter te introduceren en te testen met extra communicatie en presentatie. Deze noviteiten moeten bijdragen aan de professionalisering van bloemisten. Zij kunnen zich beter leren onderscheiden door veel meer te werken met een opvallend en vernieuwend product.

Als doelgebied van de pilot wordt concreet aan Zwitserland als afzetgebied gedacht voor nieuwe en niche bloemen. Voor de opstart van de Pilot zullen in juni werkbezoeken van vertegenwoordigers van Fleura-Metz uit Zwitserland plaatsvinden. Aansluitend zullen ook tegenbezoeken worden gebracht, met een aantal kwekers en veredelaars aan Zwitserland.

Floral movement 2010
De voorronde van het jaarlijks terugkerende evenement Floral Movement, regio Zuid-West Nederland vindt dit keer plaats op 11 juni. FloraHolland zal, in samenwerking met groothandelscentrum Terra in Bleiswijk, gastheer zijn van deze voorronde. Tien, op voorhand geselecteerde, bloemisten uit de regio Zuid-West Nederland, strijden hier voor een plaats in de finale van het Nederlands Kampioenschappen Bloemschikken op 2 oktober 2010. Dit evenement sluit aan op het project Omarm de bloemist, een initiatief van FloraHolland. Met dit project wil Floraholland de bloemisten bijbrengen hoe zij actief met hun product en bedrijf bezig kunnen zijn en hoe zij hun onderscheidend vermogen kunnen aantonen. De Bloemistenkwekerij is de gelegenheid geboden om zich tijdens deze voorronde de deelnemers en andere aanwezigen uit de bloemisterij te presenteren.

Boekettenactie Greenport Aalsmeer
De collegevormingen in de Greenport-gemeentes zijn vrijwel allemaal voltooid. De nieuwe raadsleden hebben, zoals eerder vermeld in de editie april van deze nieuwsbrief, als felicitatie een boeket gehad. De nieuwe colleges, de nieuwe wethouders, ontvangen rond deze tijd een extra boeket als felicitatie. Daarna zijn er in totaal ruim 200 boeketten afgeleverd. Deze boeketten werden mede mogelijk gemaakt door Naturals. De Bloemistenkwekerij wil graag de Provincie Noord-Holland danken voor de aangeboden gelegenheid om het project onder de aandacht te brengen.

Boeketten college

Dit zijn de boeketten die De Bloemistenkwekerij in samenwerking met Naturals heeft mogen uitreiken aan de de nieuwe raadsleden in Greenport-gemeenten

Versmarketeer 2010

De Priva Campus was dit jaar het toneel voor verkiezing Versmarketeer 2010. Tien deelnemers, geselecteerd uit 300 kandidaten, maakten op 19 mei jl. kans op deze titel. Henk Scheele liet met zijn concept, het opzetten van een eigen chipsmerk, de concurrentie achter zich en werd uitgeroepen tot Versmarketeer 2010. Het concept dat hij, samen met twee andere Hoekse boeren, in 2002 opstartte, gaat uit van het zelf afzetten van het eindproduct, in dit geval chips afkomstig van de eigen aardappelen.

  versmarketeer

Dit vernieuwende concept laat grote gelijkenissen zien met het project De Bloemistenkwekerij. Er wordt in beide gevallen namelijk gezorgd voor het hele proces van het kweken van het product (de aardappelen) tot de afzet ervan (in de zakken chips). Het product is anders, maar de werkwijze (bij de consument vraag creëren naar je eigen product) dat is de werkwijze die ook bij de Bloemistenkwekerij wordt opgezet en uitgevoerd.

Lees het bewijs voor een succesvolle uitwerking van de ketencombinatie zelf op http://www.ambachtelijkechips.nl/

Groenfinanciering bloemistenkwekerij
Tot slot in deze nieuwsbrief de voordelige ontwikkelingen op het gebied van de technische voorzieningen. U als lezer en betrokkene van De Bloemistenkwekerij weet al dat duurzaamheid op het gebied van techniek binnen het project hoog in het vaandel staat. Dit blijkt ook uit de eerste analyse voor fiscale voordelen of zelfs groenfinanciering. Daaruit blijkt dat de voorzieningen (schermen, watertechniek, wkk. etc) in het voorlopig ontwerp zorgen voor voldoende punten. Dit kan resulteren in uiteindelijk flink lagere lasten, omdat er een lagere rente mogelijk is, tot wel 1 % lager dan het markttarief. Dat kan zorgen voor mogelijk 18% lagere rentelasten (uitgaande van de huidige rentestand).

Als u vragen of opmerkingen heeft of op een van de bovenstaande punten samen met uw bedrijf een bijdrage wil leveren, dan vragen wij u om bericht achter te laten op: t.kester@bloemistenkwekerij.nl of p.vanwilligenburg@bloemistenkwekerij.nl Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Ton Kester op 06-54325339 of Pepijn van Willigenburg op 06-48279102

De Stichting Glashelder

 
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, meldt u dan af bij info@bloemistenkwekerij.nl